Boeing Boeing - cea mai comica piesa de teatru!

Prima piesa de teatru produsa in mod profesionist intr-o sala de cinema in Romania. O experienta comica de neuitat care iti va incanta toate simturile!

Boeing Boeing este singura piesa de teatru care in stagiunea 2012-2013 s-a jucat saptamanal in Bucuresti intr-o sala arhiplina de aproape 500 de locuri (sala Epika din Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City). 

Boeing Boeing este o comedie care a cucerit intreg mapamondul cu poante amuzante si spectaculoase rasturnari de situatie, intrand chiar si in Guinness Book of Records drept cea mai produsa comedie frantuzeasca din toate timpurile.

In acelasi timp, Boeing Boeing reprezinta prima montare profesionista a unei piese de teatru intr-o sala de cinema din Romania

Punerea in scena a fost gandita ca o experienta multisenzoriala in care elemente traditionale din lumea teatrului se impletesc si sunt potentate de tehnologia de ultima generatie din dotarea salii de cinema. In acelasi timp, intentia noastra a fost sa realizam o deschidere catre teatru la nivelul unui public extins care  include persoane ce in mod normal nu frecventeaza spectacole de teatru; am dorit sa conferim teatrului o nota captivanta de stralucire.

Dupa un traseu de prestigiu in intreaga lume. marcat cu nominalizari la premiile Olivier pentru versiunea din Londra si cu 2 premii Tony pentru versiunea de pe Broadway, varianta romaneasca a piesei a primit o recunoastere importanta din partea publicului castigand Premiul pentru teatru la Gala Premiilor Confidential din aprilie 2013 gazduita de postul TV Antena 2.

La fiecare reprezentatie, spectatorii se imbarca intr-o calatorie amuzanta si plina de coincidente neasteptate in care traiesc la intensitate maxima o zi din viata nebuneasca a lui Bernard - un arhitect care are 3 logodnice, toate stewardese, de nationalitati difertie, si fiecare crezand ca ea este unica in viata lui. Se mai adauga una bucata prieten venit din provincie, o menajera buna la toate, care e si bucatareasa si majordom in acelasi timp, si un nou avion Boeing care da peste cap toate orarele de zbor. Si de aici un haos nebun si presarat la tot pasul cu hohote de ras. 

Din distributia piesei fac parte actori talentati si foarte indragiti de public. Pentru 3 personaje distributia este dubla, in regim de joc 1 la 1: Bernard (Aurelian Temișan / Bogdan Stanoevici), Robert (Lucian Ghimiși / Marius Gîlea) și Berta (Maria Buză / Anca Sigartău). Pentru celelalte 3 personaje, stewardesele am decis sa avem o singura distributie: Monica Davidescu, Tania Popa și Alexandra Velniciuc; cu 3 cover-uri. Iar pentru cover-uri ne face placere sa putem colabora cu trei tinere și talentate actrițe,care au absolvit recent UNATC-ul: Raluca Ghervan, Dana Marineci și Anca Dinicu

La cererea publicului, spectacolul a fost reluat in a doua stagiune, 2013-2014. Si nu oricum, ci cu mai multe noutati surpriza. Una dintre aceste surprize o constituie integrarea speciala a unor elemente noi de continut multimedia in proiect care genereaza momente deosebite de interactiune intre scena si ecran.

Traducerea piesei a fost realizata de catre una dintre cele mai proeminente personalitati din lumea traducerilor si a filmului - Irina Margareta Nistor, iar regia este semnata de catre specialistul in comedii bulevardiere Serban Puiu.

Scenografia este semnata de Irina Chirila, iar de costume s-a ocupat bine cunoscuta stilista Adina Buzatu.

Designul de sunet si lumini, precum si conceptul multimedia sunt semnate de artistul multimedia Tom Brandus, fost bursier Fulbright si profesor asociat la Universitatea Nationala de Muzica.

Mai multe detalii se regasesc pe pagina oficiala a spectacolului: www.boeing-boeing.ro