Don Pasquale - opera in concert

Parteneriat media la primul proiect privat de opera din Romania

Ne face placere sa sprijinim ca parteneri media sau prin actiuni de impresariere alte proiecte culturale independente despre care credem ca ar putea avea un impact pozitiv semnificativ in mediul de divertisment cultural din Romania.

Astfel, am dezvoltat un parteneriat media in cadrul primului proiect privat de opera din Romania - opera comica Don Pasquale in Concert pe scena Salii Radio din Bucuresti pe 27 aprilie 2013.

Alaturi de Silvestri Orchestra sub bagheta maestruluii Gabriel Bebeselea, tenorul Bogdan Mihai, soprana Rodica Vica, bas-baritonul Zoltan Nagy si baritonul Serban Vasile - patru artisti lirici romani, tineri si in plina cariera internationala, au oferit un eveniment extraordinar in ajunul Sarbatorilor Pascale.

Tenorul Bogdan Mihai si bas-baritonul Zoltan Nagy sunt doi reprezentanti de seama ai scolii romanesti de canto. Chiar daca sunt foarte tineri, au fost deja aplaudati pe cele mai mari scene lirice ale lumii, Zurich si Berlin, Paris si Viena, Sankt Petersburg si Tokio. La fel de tineri si de talentati, Rodica Vica si Serban Vasile, sunt la inceputul unei frumoase si bogate cariere internationale. Dupa ce au fost aplaudati de publicul din Romania, au fost invitati de Opera din Viena si de celebra Metropolitan Opera din New York.

Silvestri Orchestra a aparut la initiativa unor tineri talentati - dirijorii Tiberiu Soare si Gabriel Bebeselea, doi dintre cei mai mari dirijori romani ai momentului. Tineretea, entuziasmul si profesionalismul de care au dat dovada, atat in tara cat si in strainatate, le-au atras alaturi tineri instrumentisti, extrem de talentati, care isi doresc performanta in primul rand la ei acasa.

La finalul spectacolului, dupa o cupă de șampanie ciocnita cu ci prezenți la concert, soliștii si dirijorul au trebuit sa facă fata solicitarilor de autografe, timp de mai bine de jumatate de ora.