Muzicalul Chicago - primul musical tip Broadway din Romania

Magia de pe Broadway pe cea mai prestigioasa scena din Romania

Muzicalul Chicago este primul musical autentic produs in Romania dupa o reteta tip Broadway, realizat cu o echipa mixta romano-spaniola.

Spectacolul a fost vizionat de peste 60.000 de spectatori in decurs de trei ani pe scena Teatrului National din Bucuresti.

Chicago este o poveste captivanta, inspirata din realitatea anilor ’20, in care jazzul are rolul principal. Este o poveste despre crime, avaritie, coruptie, violenta, exploatare, adulter si tradare in care Roxie Hart este inchisa dupa ce isi ucide iubitul. In inchisoarea condusa de Mama Morton o intalneste pe Velma Kelly, prin intermediul careia afla despre avocatul Billy Flynn, cel care o ajuta sa-si faca povestea cunoscuta.

In 1975 spectacolul a avut premiera la New York, iar in 1976 a fost nominalizat la 11 premii Tony. Dupa prezentarea cu mare succes, intr-un concert la New York in 1996, a melodiilor originale, „Chicago" a revenit pe Broadway, iar in 1997 a castigat 6 premii Tony. Succesul a continuat iar spectacolul a reusit sa se impuna pe toate scenele unde a fost jucat: la Londra in 1997, la Melbourne si Viena in 1998, la Sydney, Tokyo, Amsterdam, Berlin si Madrid in 1999, iar in 2000 la Munchen, Lisabona si Basel ajungand in 2005 si la Bucuresti unde timp de trei ore aproape cincizeci de artisti (cor, balet, orchestra, actori) interpreteaza, danseaza si canta live interactionand in acelasi timp cu publicul din Sala Mare a Teatrului National.

In 2005, la Gala VIP din decembrie spectacolul Muzicalul Chicago a fost distins cu Premiul Arte.

Cu o distributie de exceptie- Maia Morgenstern, Carmen Ionescu, Ozana barabancea, Monica Davidescu, Ilinca Goia, Anca Turcasiu, Stefan Banica Jr, Aurelian Temisan, Andrei Duban, Silviu Biris, Ioan Andrei Ionescu, Radu Captari, Vasile Calofir, Chicago este un spectacol in care teatrul, muzica, umorul au reusit sa aduca pe scena teatrului bucurestean intr-un mix surprinzator atmosfera fascinanta a inceputului de secol si magia de pe Broadway. 

Regia spectacolului este semnata de catre catalanul Ricard Reguant, un regizor de muzicaluri foarte apreciat in Spania, iar coregrafia de catre Ana Eva Cruellas care a lucrat la diferite proiecte in Spania si in SUA abordand genuri diferite - de la balet clasic la jazz, step sau dans contemporan.

Galerie Foto